kezdő oldal

Acél tartószerkezetes üvegtető
Alumínium tartószerkezetes üvegtető
Biztonsági üvegtető
Eltolható üvegtető
Fa tartószerkezetes üvegtető
Feszített üvegtető
Függesztett üvegtető
Golyóálló üvegtető
Hajlított üvegtető
Hőszigetelt üvegtető
Inox tartószerkezetes üvegtető
Járható üvegtető
Műanyag tartószerkezetes üvegtető
Nyitható üvegtető
Pergola üvegtető
Pontmegrogásos üvegtető
Részlegesen járható üvegtető
Strukturált üvegtető
Terasz üvegtető
Üveg tartószerkezetes üvegtető
Üvegtető árnyékolás

 

 

 

 

 

 

 

üvegtető 1

üvegtető 2

üvegtető 3

üvegtető 4

üvegtető 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az üvegtető készülhet hőhidas, és hőhíd mentes kivitelezéssel. Az üvegtető emberek feje feletti üvege mindenkor biztonsági ragasztott üveg kell, hogy legyen. Az üvegtető tartószerkezete készülhet fából, a használt fa két három évig szárított anyagnak kell lennie. A borovi fenyő, vagy a vörösfenyő felel meg.

Az üvegtető tartó szerkezetéhez szárított gőzölt keményfát használhatunk, gombaölő kezelés és a kétkomponenses műgyanta kezelés után tűzgátló kezelést is kaphat. Az üvegtető üvege a tartószerkezeten kiegyenlítő habanyagra feküdjön fel. Az üvegtető üvegeit függőlegesen alumínium leszorító profilokkal rögzítjük. Az üvegtető üvegeit vízszintes illesztéseknél az üveg síkban kitöltött UV álló szilikonnal zárjuk le.

Az üvegtető acél tartószerkezetét úgy kell méretezni, hogy minimum 1,5-2 cm-t feküdjön fel az üveg az acél szerkezetre. Az üvegtető tartó szerkezete készíthető különböző teherhordó anyagokból. Az üvegtetőhöz hassznált teherhordó anyagot úgy válasszuk ki, hogy részükre hosszú éveken át amit szeretnénk látni alumínium, rozsdamentes acél, üveg gerenda, és azt a méretet probléma mentesen el lehet készíteni és a statikai követelményeknek is megfelelő tartó szerkezethez. Az üvegtető az oldal falakon 40 cm érjen túl minimum, az északi és nyugati oldalon ez legalább 60 cm legyen.