kezdő oldal

Acél tartószerkezetes üveg előtető
Alumínium tartószerkezetes üveg előtető
Fa tartószerkezetes üveg előtető
Feszített üveg előtető
Függesztett üveg előtető
Hajlított üveg előtető
Inox drótköteles üveg előtető
Inox tartószerkezetes üveg előtető
Kovácsoltvas szerkezetes üveg előtető
Műanyag tartószerkezetes üveg előtető
Pontmegfogásos üveg előtető
Reflexiós üveg előtető
Részlegesen járható üveg előtető
Sínes rögzítésű üveg előtető
Szorítóléces üveg előtető
Üveg tartószerkezetes üveg előtető

 

Üveg előtető 1

Üveg előtető 2

Üveg előtető 3

Üveg előtető 4

Üveg előtető 5

üveg előtető 6

üveg előtető 7

üveg előtető 8

üveg előtető 9

üveg előtető 10

üveg előtető 11

üveg előtető 12

Üveg előtető 13

üveg előtető 14

üveg előtető 15

üveg előtető 16

Üveg előtető 17

Üveg előtető 18

Üveg előtető 19

Üveg előtető 20

Üveg előtető 21

üveg előtető 22

üveg előtető 23

üveg előtető 24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üveg előtető javítása

Egyedi speciális üveg előtető, hibáinak sérüléseinek javítása. Az üveg előtető szerkezeti hibáinak javítását is elvégezzük ( acél, rozsdamentes acél, fa, alumínium). Esőben, köd szitálásakor, reggel a párás szerkezeteknél üveget cserélni neutrális szilikon ragasztással nem lehet, mivel a párára nem ragad a szilikon, és a ragasztásnál a vizet megkötés után is míndig át fogja ereszteni.

Üveg előtető szerkezetek:

Drótüveg előtető

A drótüveg előtető acél tartószerkezet tervezése kivitelezése. Az üveg előtető, és hozzá szervesen kapcsolódó meglévő szerkezetek összekapcsolása összehangolása. A drótüveg előtető kivitelezésénél haszálható, fehér drótüveg, sárga drótüveg, bronz drótüveg, foat drótüveg. Az üveg előtető szerkezetekbe a drótüveget hab alátétszalaggal, UV álló fekete szilikonnal rögzítjük. Régen gyártottak még zöld, kék, és pink drótüveget ezek helyettesítésére használhatunk fehér drótüveget amit átlátszó dekor fóliával laminálunk, és esetlegesen elképzelése szerinti színnel is megtehetjük.

Üveg előtető

Az üveg előtető nem készülhet normál float üvegből, mivel az nem felel meg a biztonsági előírásoknak. Biztonsági ragasztott üveg, drótüveg felel meg az üveg előtető kivitelezéséhez. Az edzett üveg csak ragasztott üvegként használható az üveg előtető szerkezetek kivitelezésénél. Az edzett üveg ha sérül és nem tarja össze a fólia abban az esetben az emberek fejére hullhat az apró üveg az üveg előtető szerkezetből. Az üveg előtető üvegeinek méretezése függ az alkamazott szerkezettől és kiosztástól. Az üveg előtetőhöz statikai táblázat van az általánosan használt üvegekhez a tartó szerkezet osztására.

Pontmegfogásos üveg előtető

A pontmegfogásos üveg előtető kivitelezéséhez rendelkezésre álnak gyári pontmegfogók, ha ezek nem használhatók a helyi igényekhez, akkor egyedi tervek alapján elkészitjük az üveg előtető pontmegfogóit. A pontmegfogásos üveg előtető üvegei lehetnek ragasztott biztonsági üveg, edzett ragasztott biztonsági üveg. A pontmegfogásos üveg előtető pontmegfogóit készíthetjük tüzihorganyzott acélból, rozsdamentes acélból, alumíniumból.

Biztonsági üveg előtető

A biztonsági üveg előtető készülhet sínes befogással, keretbe építve és pontmegfogással. Az üveg előtető üvegei lehetnek drótüveg, ragasztott üveg, edzett ragasztott üveg. Nagy méretű előtetők, és nagy üveggel áthidalt távolságoknál edzett laminált üveget használunk.

Feszített üveg előtető

A feszített üveg előtetőt minimális acél szerkezettel lehet kivitelezni, ez az üveg előtető látványát légiessé teszi. A feszített üveg előtető csak edzett ragasztott üvegből kivitelezhető. Az üveg előtető vasalatai lehetnek acélból horganyozva porszórt festéssel, rozsdamentes acélból. A feszített üveg előtető lejthet előre, vagy hátra, a hátra felé lejtő előtető a falnál esőcsatornát igényel, melyet két oldalra, vagy egy oldalra vezetjük el az esővizet.

Hajlított üveg előtető

A hajlított üveg előtető tartószerkezete acélból, rozsdamentes acélból készül. Az üveg előtető hajlításához az üveghajlító sablont elkészítjük. Az üveg előtető üvege hajlított ragasztott üveg.

Reflexiós üveg előtető

A reflexiós üveg előtető, kivitelezésénél a reflexiós üveget a látvány miatt, vagy az üveg előtető déli, vagy nyugati fekvése miatt alkalmazzuk. A reflexiós üveg előtető a hőt visszaveri ezáltal alatta nem melegszik fel a levegő. A reflexiós üveget float üveggel lamináljuk a reflexiós üveg előtetőhöz.

Az üveg előtető karbantartása

Az üveg előtető karbantartást igényel időszakonként. Az üveg előtető felületére rárakódó por, kosz, a nedvességet megköti és ezálltal az üveg előtető felülete lemattul. Ajánlott az üveg előtető negyedévenkénti letakarítása, ha ezt megtesszük akkor hosszú ideig tökéletesen használhatjuk az üveg előtető által nyújtott előnyöket.